40 jaar getrouwd

40 jaar getrouwd is hele prestatie die absoluut gevierd moet worden! Wist je dat 40 jaar bijna 14.610 dagen zijn? Tegenwoordig is het bijna niet meer vanzelfsprekend dat men zolang bij elkaar blijft. Op deze pagina vind je een overzicht met leuke huwelijk wensen, mooie afbeeldingen (kaartjes) en kan je een mooi 40 jaar getrouwd kaartje kopen.

Originele wensen 40 jaar getrouwd

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de 40 jaar getrouwd teksten en kaartjes >>

 • Mooie huwelijkswensen en felicitatieteksten
 • Meest gekozen teksten 40 jaar getrouwd
 • 40 jaar getrouwd kaart teksten

Alle 40 jaar huwelijkswensen bekijken >>

Bij een 40 jarig huwelijk spreken we van een Robijn huwelijk (in Belgiƫ heet dit Smaragd). De meeste stellen die 40 jaar bij elkaar zijn hebben de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt. Dit is vaak de reden dat men niet altijd kiest voor een uitbundig feest maar het liever in een klein gezelschap viert.

huwelijkswensen 40 jaar getrouwd

Bekijk de veertig jaar getrouwd wensen en kaartjes >>

Een 40 jarig huwelijk is een reden tot feest. Hiervoor kun je mensen uitnodigen, maar een felicitatiekaartje sturen kan natuurlijk ook. Een standaard tekst kun je daarvoor gebruiken maar is minder leuk. Hierboven zie je verschillende originele 40 jaar getrouwd huwelijkswensen die je kunt gebruiken tijdens het schrijven van een mooi huwelijkskaartje.

Ben jij uitgenodigd voor een feestje van het 40 jarige bruidspaar? Dan is het natuurlijk leuk om een originele wens uit te spreken naar het bruidspaar toe. Hieronder vind je een verzameling van originele en leuke wensen en gedichten voor het bruidspaar.

40 jaar getrouwd wensen en gedichten

Veertig jaar getrouwd, gefeliciteerd,
dit wordt erg gerespecteerd!
Het is goed om hierbij stil te staan,
dit niet zomaar voorbij te laten gaan

Kijken naar elkander en van elkaar leren,
de bijzondere momenten in het leven waarderen.
Het delen van vreugde en pijn,
in stilte genieten van het samen zijn

Een kus, een traan, een lach,
samen beginnen aan een nieuwe dag.
Een nieuwe dag en de jaren die nog komen,
geniet, van elkaar, het leven en blijf dromen!

Als je al zolang bij elkaar bent,
raak je immers aan elkaar gewend.
Alle gewoontes en eigenaardigheden,
manieren en hoffelijkheden

een leven vol belevenissen
met enkele hindernissen
vriendschap, begrip en tederheid
zorgen voor een hechte band
de deur van een gouden jubileum
staat al op een kier
maar geniet nu eerst van jullie
40ste huwelijksverjaardag

Huwelijkswensen 40 jaar

vele malen per dag
IK HOU VAN JOU uitspreken
door een gebaar, een attentie
een aanraking of een knipoog
de sleutel tot veertig jaar geluk
van harte gefeliciteerd

de liefde bracht jullie samen
40 jaar man en vrouw
het huwelijk gaf elk
een beste vriend voor het leven
geniet volop van jullie
40 jarig huwelijksjubileum

jullie ja-woord was
het startschot van veertig jaar
vol belevenissen
van eenvoudige genoegens
tot grote evenementen
voorbij maar blijvend als
dierbare herinneringen
aan 40 jaar huwelijk

veertig jaar huwelijk is
onvoldoende om de diepten
van iemands ziel te kennen
veertig jaar extra zal volstaan
proficiat robijnen paar

woorden ontbreken
om aan te geven wat jij
voor mij betekent
elk moment met jou blijf ik
koesteren mijn leven lang
dierbaarder dan 40 robijnen
gelukkige huwelijksverjaardag

Meer felicitatie teksten voor een 40 jarig huwelijk jubileum

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie robijnen jubileum! Vier decennia van liefde, toewijding en samenzijn. Moge dit prachtige avontuur van liefde nog vele jaren voortduren, overgoten met geluk en harmonie.
 2. Proficiat met jullie 40 jaar huwelijk! Vier decennia vol liefde, begrip en gedeelde herinneringen. Jullie zijn niet alleen een inspiratie voor elkaar, maar ook voor ons allen. Moge de komende jaren net zo stralend zijn als de afgelopen veertig!
 3. Gelukkig robijnen jubileum voor het geweldige paar dat de afgelopen 40 jaar samen door het leven heeft gedanst. Jullie liefde is als een prachtige wijn die met de tijd alleen maar beter wordt. Op naar nog vele jaren van liefde en genegenheid!
 4. Vandaag vieren we niet alleen jullie 40 jaar huwelijk, maar ook het wonder van liefde, doorzettingsvermogen en vriendschap dat jullie hebben laten zien. Moge de toekomst jullie nog meer mooie momenten brengen.
 5. Van harte gefeliciteerd met jullie robijnen jubileum! Jullie liefde is als een kostbare edelsteen – sterk, schitterend en onbreekbaar. Moge de komende jaren gevuld zijn met nog meer schitterende momenten en onvergetelijke herinneringen.
 6. Een vier decennia durend liefdesverhaal verdient een buitengewone viering. Gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijk! Moge jullie relatie blijven bloeien en evolueren, net als een prachtige tuin vol liefde en respect.
 7. Op jullie robijnen jubileum wil ik jullie van harte feliciteren met het bereiken van deze indrukwekkende mijlpaal. Jullie zijn niet alleen een geweldig paar, maar ook een levend bewijs dat ware liefde de tand des tijds kan doorstaan.
 8. 40 jaar van liefde, 40 jaar van samenzijn. Jullie zijn als een goed glas wijn, waarvan de smaak alleen maar beter wordt met de tijd. Van harte gefeliciteerd met jullie robijnen jubileum en op naar nog meer jaren van geluk!
 9. Gefeliciteerd met jullie 40 jaar huwelijk! Jullie hebben niet alleen de mijlpalen gevierd, maar ook de alledaagse momenten gedeeld die een huwelijk zo bijzonder maken. Moge de volgende 40 jaar even gevuld zijn met liefde, lachen en avontuur.
 10. Een robijnen jubileum is niet alleen een viering van tijd, maar ook van de diepe genegenheid en connectie tussen twee mensen. Gefeliciteerd met deze prachtige 40 jaar van liefde en partnerschap!
 11. Van harte gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijksjubileum! Jullie zijn als een kompas voor liefde, altijd wijzend naar de ware betekenis van een leven lang samenzijn. Moge de komende jaren net zo vervullend zijn als de afgelopen vier decennia.
 12. Op deze bijzondere dag vieren we niet alleen jullie 40 jaar huwelijk, maar ook de vele momenten van liefde, begrip en respect die dit huwelijk hebben gevormd. Moge de toekomst jullie nog meer vreugde brengen.
 13. Een robijnen jubileum is een testament van jullie liefde die de tand des tijds heeft doorstaan. Gefeliciteerd met deze 40 jaar van partnerschap en verbondenheid. Moge de volgende hoofdstukken van jullie leven even liefdevol zijn.
 14. 40 jaar geleden begonnen jullie aan een reis vol liefde, en vandaag vieren we die prachtige reis. Jullie liefde is als een vuurtoren, leidend door de stormen van het leven. Gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal!
 15. Gefeliciteerd met jullie robijnen jubileum! 40 jaar van liefde, begrip en het delen van het leven samen. Jullie zijn een voorbeeld van toewijding en partnerschap. Op naar nog vele jaren van gezamenlijke avonturen!
 16. Op jullie 40-jarig jubileum wil ik jullie feliciteren met het bereiken van deze prachtige mijlpaal. Jullie hebben samen gelachen, gehuild en alle ups en downs van het leven gedeeld. Moge de komende jaren net zo rijk zijn aan liefde en geluk.
 17. 40 jaar geleden zeiden jullie “ja” tegen een leven samen, en vandaag vieren we die ongelooflijke reis. Jullie zijn als een oud boek, elk hoofdstuk vertelt een verhaal van liefde en groei. Van harte gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum!
 18. Gefeliciteerd met jullie robijnen jubileum! Jullie hebben bewezen dat ware liefde niet alleen mooi is, maar ook krachtig genoeg om de tand des tijds te doorstaan. Moge de komende jaren gevuld zijn met nog meer liefdevolle herinneringen.
 19. Op deze speciale dag van jullie 40-jarig jubileum wil ik jullie bedanken voor het delen van jullie liefde en geluk met de wereld. Jullie zijn een inspiratie voor ons allen, en ik wens jullie nog vele jaren van samenzijn en liefdevolle momenten.
 20. 40 jaar van huwelijksgeluk is een buitengewone prestatie, en jullie hebben het met glans bereikt. Van harte gefeliciteerd met deze robijnen mijlpaal! Moge de komende jaren gevuld zijn met nog meer liefde, vreugde en onvergetelijke momenten.