Geboorteteksten

Een geboorte van een kind is een prachtig iets. Deze speciale gebeurtenis wil je vaak met een mooie geboortetekst samenvatten. Het is vaak lastig om een passende tekst te vinden die je op je geboortekaartje wilt plaatsen. Op deze pagina vind je originele, leuke en grappige geboorteteksten die je kunt gebruiken op een leuke en origineel geboortekaartje. Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van een mooie geboortetekst en eventueel met het uitzoeken van een leuke geboortekaartjes.

Geboorteteksten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de geboorteteksten en kaartjes >>

 • Mooie geboortewensen en geboorteteksten
 • Meest gekozen teksten geboortekaartjes
 • Geboorte jongen of meisje kaart teksten

Het schrijven van geboortekaartjes doe je samen met mooie geboorteteksten. Het is best lastig om een mooie tekst op een kaartje te krijgen. Dit heeft er onder meer mee te maken dat het voor de meesten geen dagelijkse bezigheid is.

Een voorbeeld tekst voor het schrijven van een geboortekaartje is dan erg handig. De geboorteteksten die je hierboven kunt bekijken helpen je om een mooie tekst te schrijven in een prachtig geboortekaartje.

Geboorteteksten

Bekijk de geboorteteksten en kaartjes >>

Heb je zelf ook nog leuke ideeën die je graag wilt delen met anderen? Laat het dan weten onderaan deze pagina.

Ben je op zoek om iemand te feliciteren met een geboorte van een zoon of dochter? Bekijk dan de voorbeelden van een geboortetekst hierboven om inspiratie op te doen.

Geboorteteksten zijn er in allerlei soorten. Zo kun je een geboortetekst gebruiken als gedicht, spreuk of wens. Voor jongens en meisjes zijn er verschillende geboorteteksten te bekijken die je kunt overnemen of kunt aanpassen met een persoonlijke inbreng. Ook voor een tweeling kun je diverse voorbeelden bekijken.

Geboorteteksten

Een kind, een wonder, zo mooi, zo bijzonder

Het mooiste sieraad dat een moeder kan dragen rond haar nek zijn geen kettingen van zilver of goud, maar de armen van haar kind

Een nieuw mensje in de wereld,
dat maakt ons heel erg blij
Een nieuw mensje in de wereld,
en dat mensje dat ben jij

Twee harten
één liefde
Uit liefde
één hart

Teksten geboorte jongen

Een klein,
groot gelukje.
Een stukje,
van ons allebei.
Dat ben jij

Zo lief,
zo klein,
zo van ons,
zo helemaal jij!

De wereld is er voor jou
en met jou
een stukje mooier

Geboorteteksten meisje

Zo klein
Zo lief
Zo mooi
Zo welkom
Zo van ons!

Wens
Wonder
Werkelijkheid

Een neusje bijzonder
en haartjes van dons
het is echt een wonder
dit kindje van ons

Een wonder in een wiegje,
iets mooiers kan er niet bestaan.
Weet bij deze, dat onze liefde
Je hele leven met je mee zal gaan

Een liefde voor het leven
is opnieuw aan ons gegeven

geboorteteksten

Meer geboorte teksten en zinnen

 1. Welkom op de wereld, lief klein wonder! Na negen maanden vol verwachting en liefde, zijn we verheugd om onze kleine [naam] te verwelkomen. Met trots stellen wij ons gezinsgeluk aan jullie voor!
 2. Een nieuw hoofdstuk begint: Ons gezinnetje is compleet! De wereld is een beetje mooier geworden met de komst van onze prachtige [naam]. Ons hart is vervuld met liefde, en we kijken ernaar uit om samen dit nieuwe avontuur te beleven.
 3. Een ster is geboren, stralend en uniek! Met vreugde en dankbaarheid kondigen wij de geboorte aan van onze stralende ster, [naam]. Ons leven is verrijkt met deze kleine schat die onze harten doet overlopen van geluk.
 4. Kleine voetjes, grote avonturen! Het is met immense vreugde en dankbaarheid dat wij de geboorte van onze lieve [naam] aankondigen. Zijn/haar kleine voetjes zullen grote avonturen tegemoet gaan, en wij kunnen niet wachten om alles samen te ontdekken.
 5. Een nieuw leven, een nieuw begin! Met grote blijdschap delen wij het nieuws over de komst van ons prachtige kindje, [naam]. Een nieuw leven is begonnen, vol liefde, lachen en onvoorwaardelijke banden. Welkom, kleintje!
 6. Liefde op het eerste gezicht: Onze [naam] is gearriveerd! Vanaf het allereerste moment dat we jouw gezichtje zagen, wisten we dat onze harten voorgoed de jouwe zouden zijn. Onze lieve [naam], welkom in de wereld vol liefde die we voor jou hebben.
 7. Een droom die uitkomt: Ontmoet onze [naam]! In de stilte van de nacht en het zachte licht van de maan, is onze droom werkelijkheid geworden. [naam] is geboren en heeft ons leven vervuld met geluk, liefde en oneindige tederheid.
 8. Een knuffel van geluk, een kus van liefde: [naam] is gearriveerd! Met armen vol liefde en harten vol vreugde verwelkomen we onze kleine engel, [naam]. Moge zijn/haar dagen gevuld zijn met knuffels van geluk en kusjes van liefde.
 9. Ons gezinnetje is nu compleet met de komst van [naam]! De cirkel van ons gezin is rond met de geboorte van onze stralende [naam]. We kijken ernaar uit om samen te groeien, te leren en ontelbare kostbare herinneringen te creëren.
 10. Liefde in de vorm van kleine teentjes en roze wangetjes! De wereld is een betere plek geworden met de komst van onze kleine [naam]. Zijn/haar schattige teentjes en roze wangetjes brengen een overvloed aan liefde en vreugde in ons leven.

Voel je vrij om deze voorbeeldzinnen aan te passen en te personaliseren om ze precies te maken zoals je wilt voor de aankondiging van de geboorte van jullie kleine wonder.