Nieuwjaarswensen 2023

Ben je op zoek naar leuke nieuwjaarswensen voor 2023? Op deze pagina vind je originele, leuke en nieuwjaarswensen die je kunt gebruiken om iemand een goed nieuwjaar te wensen.

Nieuwjaarswensen 2020

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

De beste wensen voor 2023!

Een veelgehoorde kreet (na “gelukkig nieuwjaar!”) die je zult horen op zondag 1 januari 2023 zo na de gezellige kerstdagen.

Bekijk de nieuwjaarswensen & kaarten voor 2023 >>

  • Mooie nieuwjaarswensen en nieuwjaar teksten
  • Meest gekozen nieuwjaarswensen voor 2023
  • Nieuwjaarswensen en gedichten voor een kaartje

Een traditioneel gebruik is dat we elkaar veel goeds wensen voor het nieuwe jaar en wat is er dan leuker om eens wat origineels te zeggen?

Meer leuke nieuwjaarswensen 2023

Originele nieuwjaarswensen voor 2023

Een nieuw begin, Een nieuw jaar, Een heerlijk gevoel van

en streven naar een goed doel

Een kus als begin met geluk het nieuwe jaar in

Een kus als eerste gebaar Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar

Wij wensen jou toe een jaar vol gezondheid en vreugde zonder pijn of verdriet zodat je het hele jaar geniet

Wat zal de toekomst brengen wij kunnen het je niet vertellen wij wensen jou veel liefde, gezondheid en het grootste geluk toe!

Het jaar 2023 zal maar eenmaal voorbij komen maak er een nog mooier jaar van

Laat het beste van het vorige jaar het slechtste worden voor dit jaar Een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Gelukkig nieuwjaar vol vrede en geluk Zo kan 2023 niet meer stuk

Bekijk hier alle nieuwjaarswensen, teksten en kaartjes >>

De Beste wensen voor 2023!

In plaats van ‘de beste wensen’ of een originele nieuwsjaarswens te zeggen is het natuurlijk ook erg leuk om eens een kaart te sturen.

Originele kerstkaartjes en nieuwjaarsgroeten

Voordat de jaarwisseling plaatsvindt hebben we natuurlijk ook de feestelijke kerstdagen. Veelal stuur je, al dan niet zelfgemaakt, kerstkaartjes naar familie en vrienden. Ik vind het zelf altijd leuk om mijn eigen kaartjes te maken. Zo heb je elk jaar net weer wat anders dan anders. Een standaard(kerst) kaart is ook zo standaard, waarom niet een keer een grappige of originele kaart versturen? De onderstaande afbeeldingen kun je gebruiken om iemand op een originele manier prettige kerstdagen en het beste voor 2023 te wensen.

Waarom wensen we elkaar een goed jaar?

Het lijkt zo vanzelfsprekend om elkaar een gelukkig Nieuwjaar te wensen maar waarom doen we dit eigenlijk? Deels vanuit de traditie maar natuurlijk ook om eens stil te staan bij het leven. Een jaar gaat zo snel en juist met de donkere dagen en oud & nieuw geeft ons even de tijd om hier over na te denken. Uiteraard kun je op elk moment iemand een goed jaar wensen alhoewel sommigen je dan vreemd aankijken 😉

Tot wanneer mag je gelukkig Nieuwjaar wensen?

Tsja, hier valt veel over te zeggen en ook het land waarin oud en nieuw wordt gevierd is hiervoor bepalend. Laten we uitgaan van Nederland waar we de overgang van 31 december op 1 januari vieren met het zogenoemde oud & nieuw. In het verleden wenste men tot 3 koningen (Christelijke feestdag) iemand een gelukkig Nieuwjaar. In de praktijk houdt dat het in dat het tot 6 januari is.

Echter zie je tegenwoordig de meeste nieuwjaarsrecepties ook wel halverwege januari of zelfs aan het eind van de maand januari. Het wordt dan ook nog normaal gevonden dat je de beste wensen aan iemand uitspreekt.

Leuk artikel? Deel dit dan op social media, je blog of website. Zo kunnen we de nieuwjaarswensen 2023 pagina nog beter en uitgebreider gaan maken.