Kerstwensen 2024

Ben je op zoek naar een originele kerstwens voor 2023 – 2025? Op deze pagina vind je originele, leuke en grappige kerstwensen die je prima kunt gebruiken om iemand een fijne kerst te wensen.

Kerst (kerstmis) is een feest dat over de hele wereld wordt gevierd. Van oorsprong is het een christelijk feest maar het wordt ook door niet-christenen gevierd. Kerstmis een gezellige tijd die men vaak doorbrengt met familie en vrienden.

Kerstwensen
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de kerstwensen >>

 • Meest gekozen kerstwensen
 • Kerstkaart teksten, wensen en spreuken.

Naast het samen vieren van kerst is het vaak een traditie om elkaar kerstkaarten te sturen met leuke wensen en spreuken erop.

Van oudsher is de typische katholieke kerstwens;

Zalig kerstfeest

Protestanten, maar ook niet-gelovigen, brengen vaker met de minder gedragen woorden “Prettige kerstdagen” of “Fijn kerstfeest” hun kerst- en seizoenswensen over.

Toch is het ook wel eens leuk om eens keer wat anders te zeggen tegen iemand. Op de pagina heb ik een selectie met originele en grappige kerstgroeten samengesteld.

Je kunt er ook voor kiezen om deze inspirerende wensen te gebruiken op een mooie kerstkaart.

Wat is er nou leuker om een kerstkaart te versturen die je zelf hebt gemaakt met daarop een leuke spreuk? Hieronder vind je een overzicht met prachtige kerstwensen, die leuk zijn voor het nieuwe jaar maar ook voor dit jaar. Wanneer je zelf een mooie kerstwens hebt die je wilt delen met anderen dan kan je ons een mailtje sturen.

Originele kerstwensen

Kerstmis is mooi en klein,
Kerstmis is gewoon super fijn!
Vrolijk kerstfeest!

2023 is bijna vervlogen
2024 staat reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar

Ik wens je een kerst vol met warmte,
want het zijn al koude dagen geweest.
Ik wens je een kerst vol met liefde
en een vrolijk kerstfeest!

Met al de lichtjes in de kerstboom,
wordt kerstmis zoals een droom.
Met de familie bij elkaar,
wordt het de mooiste dag van het jaar.

Onze warmste gedachten en onze beste wensen voor een voorspoedige kerst en een gelukkig nieuwjaar

Veel geluk, kracht en wijsheid in het nieuwe jaar

Als je eenzaam bent, wens ik je liefde. Als je je down voelt, wens ik je vreugde. Als je bezorgd bent, wens ik je vrede. Als je je leeg voelt, wens ik je hoop. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar!

Moge de vrede en vreugde die je met kerstmis voelt, je het hele jaar blijven vergezellen. Ik wens je het allerbeste voor het komende jaar. Vrolijk kerstfeest en een warm en liefdevol Nieuwjaar.

Speciale kerstwensen aan een heel speciaal persoon. Ik wens jou en je familie een fantastisch kerstfeest en een geweldig Nieuwjaar!

Grappige teksten voor Kerstmis

Hang de krans boven de deur,
verwelkom de dennengeur.
Laat de kerstballen maar blinken,
onze glazen klinken

Maak je geen zorgen als er op een avond een dikke man door het raam klimt, je in een zak stopt en meeneemt. Ik heb de Kerstman verteld dat ik JOU wil voor kerstmis

Meer mooie kerstteksten en spreuken

 1. 🎄 “Moge deze kerst gevuld zijn met vreugde, licht en warmte. Dat de magie van het seizoen je hart verlicht en je omringt met liefde.”
 2. 🌟 “In de fonkeling van kerstlichtjes vinden we de ware betekenis van het seizoen – liefde delen en vrede verspreiden. Gelukkige kerstdagen!”
 3. ❄️ “Een vleugje kou in de lucht, lichtjes overal, en de geur van kerst leidt ons naar een tijd van samen zijn. Ik wens je een betoverende kerst vol betekenisvolle momenten.”
 4. 🎁 “Moge dit feestseizoen je hart verwarmen, je ziel verlichten en je leven vullen met onvergetelijke momenten. Vrolijk kerstfeest!”
 5. 🌲 “Kerst is meer dan alleen cadeautjes onder de boom. Het is een tijd om dankbaar te zijn voor de mensen om ons heen en de liefde die ons verbindt. Fijne kerstdagen!”
 6. 🎅 “De kerstman is niet de enige die cadeautjes brengt; elke glimlach die je deelt, elke vriend die je begroet, is een geschenk dat het hart verwarmt. Een magische kerst toegewenst!”
 7. 🕊️ “Moge de vrede van Kerstmis je hart vullen en de wereld om je heen beïnvloeden. Laten we samen streven naar een vreedzame en liefdevolle wereld. Prettige kerstdagen!”
 8. 🌠 “Kerst herinnert ons eraan dat het delen van vreugde en het verspreiden van vriendelijkheid de ware geest van het seizoen is. Ik wens je een sprankelende kerst vol liefde en licht.”
 9. ⛄ “Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen, moge vreugde en geluk ook op jou neerdalen. Een stralende kerst en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 10. 🎶 “Laat de melodie van kerstliederen je ziel vullen, de warmte van vriendschap je omringen en de betekenis van kerst je hart raken. Fijne feestdagen!”
 11. 🌌 “Kerst is een tijd om te koesteren wat echt belangrijk is – familie, vrienden en de liefde die ons verbindt. Moge je omringd worden door warmte en vreugde. Gelukkige kerstdagen!”
 12. 🌈 “In de kleurrijke gloed van kerstlampjes zien we de diversiteit van vreugde. Laten we samen een regenboog van liefde creëren in deze feestelijke tijd. Prettige kerstdagen!”
 13. 🎄 “Een nieuw hoofdstuk ontvouwt zich met de komst van Kerstmis. Moge het gevuld zijn met liefdevolle momenten, opwindende avonturen en veel gelach. Vrolijk kerstfeest!”
 14. ❅ “Laat de magie van kerst je hart verwarmen en de komende dagen verlichten. Een fonkelende kerst en een stralend nieuwjaar toegewenst!”
 15. 🌟 “Kerstmis is als een sprookje dat tot leven komt. Moge jouw verhaal gevuld zijn met liefde, geluk en een overvloed aan zegeningen. Prettige feestdagen!”
 16. 🎁 “Deze kerst, geef de geschenken van vriendelijkheid en begrip. Het zijn de geschenken die het langst blijven stralen. Gelukkige kerstdagen!”
 17. 🕊️ “Moge de vrede van Kerstmis je omringen en de komende dagen verlichten. Laten we samen streven naar een wereld waarin vrede een alledaagse realiteit is. Vrolijk kerstfeest!”
 18. 🎅 “De kerstman brengt niet alleen cadeautjes, maar ook de belofte van nieuwe hoop en kansen. Moge dit nieuwe jaar je verrassen met vreugde en succes. Fijne feestdagen!”
 19. ⛄ “Terwijl de wereld wordt bedekt met een laagje sneeuw, moge je hart worden bedekt met liefde en geluk. Een sprookjesachtige kerst toegewenst!”
 20. 🎶 “Laat de melodie van kerstliederen je zorgen wegvoeren en je hart vullen met vreugde. Een muzikale kerst en een harmonieus nieuwjaar gewenst!”
 21. 🌌 “In de stille nacht van kerst, laten we de tijd nemen om de wonderen van het leven te waarderen en dankbaar te zijn voor de liefde die ons omringt. Vrolijk kerstfeest!”
 22. 🌈 “Kerst is als een kleurrijk schilderij. Moge jouw dagen worden gevuld met levendige tinten van liefde, vreugde en vriendschap. Prettige feestdagen!”
 23. ❄️ “Als elke sneeuwvlok uniek is, laten we dan ook de unieke momenten van dit seizoen koesteren. Een betoverende kerst en een sprankelend nieuwjaar toegewenst!”
 24. 🎄 “Te midden van het feestgedruis en de lichtjes herinner ik je eraan hoe speciaal je bent. Moge deze kerst jouw dagen verrijken met speciale momenten en blijvende herinneringen.”
 25. 🌟 “Kerst komt maar één keer per jaar, maar de vreugde die het brengt, zou het hele jaar moeten duren. Laten we samen streven naar een wereld waarin liefde en vriendelijkheid de norm zijn. Vrolijk kerstfeest!”
 26. 🎁 “De mooiste geschenken komen niet altijd in glanzend papier gewikkeld. Ze komen in de vorm van liefde, vriendschap en momenten die het hart verwarmen. Een liefdevolle kerst toegewenst!”

Laat de kerstdagen maar komen want ik heb er zin in!

Wij stellen het op prijs als je deze pagina wilt delen.