Abraham 50 jaar

Het bereiken van de 50-jarige leeftijd wordt in Nederland en België gezien als een mijlpaal in het leven. Dit gaat vaak gepaard met een groot feest om het te vieren met familie en vrienden. Vaak zie je ook een bord in de tuin met een leuke Abraham wens, tekst of spreuk er op. Bekijk hieronder een overzicht met mooie wensen, leuke tips en afbeeldingen die te maken hebben met een 50e verjaardag.

Abraham 50 jaar

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de Abraham verjaardagswensen en kaartjes >>

 • Mooie felicitatieteksten voor een vijftig jarige
 • Meest gekozen Abraham teksten
 • 50 jaar Abraham kaart teksten

Alle Abraham 50 jaar verjaardagswensen bekijken >>

Ben je op zoek naar een leuke en originele tekst, kijk dan naar de bovenstaande voorbeelden. Je kunt deze teksten natuurlijk ook afdrukken op kaartjes, t-shirts of andere leuke foto cadeaus. De voorbeeld teksten worden het meest gebruikt op een kaartje.

Abraham wensen 50 jaar

Bekijk de Abraham wensen en kaartjes >>

Het versturen van abrahamkaartjes is één van de meest populaire manier van feliciteren. Naast de telefoon blijven felicitatiekaartjes erg populair. De tekst die je daarin kunt schrijven kunnen erg divers zijn. De Abraham wensen en teksten zijn hierboven te bekijken. Door het grote aanbod en diversiteit zit er altijd een passende wens, tekst of spreuk bij.

Waar komt de term vandaan?

Als een man 50 jaar wordt, wordt het ook wel genoemd dat hij Abraham heeft gezien. Waarom is dit eigenlijk zo?

De zegswijze is ontstaan naar aanleiding van een passage uit de bijbel, Johannes 8:56-58. Jezus is in deze passage in een discussie verwikkeld in de tempel. “‘De Joden zeiden: ‘U bent nog geen vijftig en u zou Abraham gezien hebben?’ ‘Waarachtig, ik verzeker u,’ antwoordde Jezus, ‘van voordat hij er was, ben ik er.'” Zijn toehoorders zijn verbaasd dat Jezus zo over hem spreekt, terwijl die al heel lang voor Jezus’ geboorte was overleden.

In de moderne samenleving gebruiken we; ze heeft Sarah gezien als een vrouw 50 jaar wordt.

Abraham verjaardagswensen

Wilbert onze klusser, is nu een 50 plusser

Zet de rollator maar vast klaar Patrick is 50 jaar

Schat, weet jij waar de mosterd staat?

Jan wil het zelf niet weten, maar wij zijn het niet vergeten

Biertjes lust hij maar al te graag, Vincent is al weer 50 vanaf vandaag

Onze Abraham is nog niet zo oud, maar hij krijgt het wel benauwd

Nee het is geen flauwekul, Arie is officieel een ouwe lul

Abraham teksten en wensen

Peter wees niet bang, de volgende 50 duren net zo lang

Deze toffe peer, is geen 49 meer

Ons pap is nu een ouwe, maar we willen hem toch houwen

18 met 32 jaar ervaring

49 oude sokken aan de lijn, voor de 50ste moet je binnen zijn

50 jaar geleden heeft deze man zijn eerste luier vol gescheten

Bij Willie is het wel gebleken, ouderdom komt met gebreken

Ja het is echt waar, onze Frank wordt 50 jaar

Voordat je het weet dat het er zit heb je al een kunstgebit

abraham 50 jaar

Meer verjaardagswensen voor een 50 jarige Abraham

 1. Begin van de toespraak:
  • “Laten we vanavond samen toasten op vijftig geweldige jaren! Abraham wordt vandaag 50, maar zoals de wijn, lijkt hij alleen maar beter te worden met de tijd!”
 2. Jeugdherinneringen:
  • “Herinner je je die dagen nog dat Abraham geen grijze haren had, maar alleen maar glimlachen die ons allemaal opvrolijkten? Die glimlach is er nog steeds, maar nu komt het met een vleugje wijsheid en misschien een paar extra rimpels.”
 3. Wijsheid met humor:
  • “Op vijftigjarige leeftijd krijg je niet alleen een mooie verzameling kaarsen op je taart, maar ook een schat aan levenservaring. Abraham, je bent nu officieel een vintage model met een onbetaalbare glimlach!”
 4. Glimp in de toekomst:
  • “Nu je een halve eeuw hebt bereikt, zijn er vast nog vele avonturen en ontdekkingen te wachten. Laten we de komende vijftig jaar plannen, en wie weet wat voor ongelooflijke verhalen we dan zullen hebben om te delen op je 100e verjaardag!”
 5. Humor over het ouder worden:
  • “Abraham, ouder worden betekent niet alleen meer kaarsen op de taart, maar ook dat je meer anekdotes hebt over hoe het leven vroeger was zonder smartphones en social media. Je was erbij toen de term ‘selfie’ nog gewoon ‘een foto’ was!”
 6. Een ode aan de prestaties:
  • “Op deze speciale dag willen we niet alleen je leeftijd vieren, maar ook de prachtige prestaties die je in deze vijftig jaar hebt bereikt. Je bent als een goede wijn; je wordt alleen maar beter met de tijd.”
 7. Familie en vriendschap:
  • “Abraham, vandaag vieren we niet alleen jou, maar ook de geweldige familie en vrienden die je hebt verzameld gedurende deze vijftig jaar. Je hebt een legacy van liefde en vriendschap opgebouwd waar we allemaal trots op zijn.”
 8. Een knipoog naar de midlifecrisis:
  • “Ze zeggen dat vijftig het nieuwe dertig is, maar laten we eerlijk zijn, het is misschien ook het nieuwe twintig. Dus, Abraham, als je ooit een motorfiets wilt kopen en in een midlifecrisis wilt duiken, staan we allemaal achter je!”
 9. Dankbaarheid en liefde:
  • “Vijftig jaar van liefde, vriendschap en avonturen verdienen een enorm woord van dank. Dank je wel, Abraham, voor het kleurrijk maken van onze levens. Op naar nog vijftig jaar vol mooie herinneringen!”
 10. Afsluitende gedachte:
  • “Laten we deze avond vullen met lachen, herinneringen en een overvloed aan goede wensen voor de toekomst. Abraham, mogen de komende jaren net zo geweldig zijn als de afgelopen vijftig. Proost op jou!”

Hopelijk helpen deze voorbeeldzinnen om een warme en levendige sfeer te creëren voor de viering van de 50e verjaardag!