Huwelijkswensen en huwelijksgedichten

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft, een prachtige aangelegenheid om het bruidspaar het beste voor de toekomst te wensen. Ben jij echter ook zo iemand die bij het gastenboek staat te treuzelen omdat je niet weet wat je er in moet zetten? Huwelijkswensen schrijven kan soms best lastig zijn. Op deze pagina kun je huwelijkswensen en huwelijksgedichten vinden in allerlei soorten en vormen.

Huwelijkswensen en huwelijksgedichten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de huwelijkswensen, gedichten en kaartjes >>

 • Mooie huwelijkswensen en huwelijksgedichten
 • Meest gekozen teksten, wensen en gedichten
 • Huwelijksgedichten en kaart teksten

Op deze pagina vind je leuke voorbeelden voor originele huwelijkswensen en grappige huwelijksgedichten. In plaats van;

Veel geluk samen

Huwelijkswensen en gedichten

Zet je deze keer een leuke en originele boodschap in het gastenboek van het bruidspaar of in de kaart die je paar geeft. Dat is natuurlijk veel leuker dan de vele standaardteksten en wensen die je vaak hoort.

Bekijk de huwelijkswensen, gedichten en kaartjes >>

Het schrijven van een felicitatiekaartje voor een huwelijk is iets wat je niet dagelijks doet. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Het kan daarom handig zijn om een aantal voorbeeld teksten te bekijken. Hieruit kun je inspiratie doen zodat je zelf een mooie huwelijkswens op een kaartje kunt schrijven. De verschillende voorbeelden kun je hierboven bekijken.

Een kaartje om een echtpaar te feliciteren met het huwelijk bevat vaak een standaard tekst. Je hoeft enkel je naam erbij te schrijven en je bent klaar. Voor velen een gemak, maar niet erg origineel. Als oplossing daarvoor zie je hieronder de mooiste huwelijkswensen en huwelijksgedichten. Je kunt ze gebruiken tijdens het schrijven van een kaartje.

Huwelijkswensen

Een pakkende en korte tekst als wens blijft vaak goed bij in het geheugen. Hieronder vind je daarom een verzameling van korte maar krachtige wensen voor het kersverse bruidspaar.

Geweldig dat jullie deze stap hebben genomen. We wensen jullie een geweldige huwelijksdag! Geniet er volop van!

Met liefde en inzet, voor elkaars geluk
Kan jullie huwelijk niet meer stuk!

Laat het geluk in jullie leven groeien
Als een tuin waar bloemen volop bloeien

Huwelijkswensen kaartje

Het geheim van een goed huwelijk: VOOR je trouwt je ogen goed openhouden en daarna… een oogje dichtknijpen

Huwelijk, een mooie gevechtsvorm waarbij je mag slapen met de vijand

De ideale echtgenoot is hij die begrijpt wat zijn vrouw niet zegt

Trouwen betekent voor de man zijn rechten halveren en zijn plichten verdubbelen!

Huwelijksgedichten

Ben je toch meer op zoek naar een gedicht in plaats van een oneliner? Hieronder volgt een grote verzameling van leuke gedichten voor het pas getrouwde stel.

Als je echt van iemand houdt
Iemand alles toevertrouwt
Een die echt weet wie je bent
Ook je zwakke plekken kent
Die je bijstaat en vergeeft
Een die ‘naast’ en ‘in’ je leeft
Dan voel je pas wat leven is
En dat liefde geven is.

Sommige kaarten zijn gemaakt
Van perkament of zijde
Maar deze kaart is speciaal gevuld…
Met heel veel liefs voor jullie beide
Gefeliciteerd met jullie huwelijk!

Voor twee gelukkige mensen
onze hartelijke wensen
wij hopen dat deze stralende dag
in liefde en voorspoed
verder gaan mag

Met elkaar verweven
de rest van hun leven
in een wereld vol geloof
hoop en liefde
zullen zij elkaar
het Ja woord geven

Huwelijksgedichten kaartje

Samen in het huwelijksbootje
het bootje van liefde en geluk
een goed huwelijk kan wel tegen een stootje
het gaat echt niet snel stuk
liefde is sterk en houd je bij elkaar
voor nu en de toekomst, jaar na jaar

Bruidspaar
te beloven om te delen
alle liefde voor elkaar
in voor en tegen
elk moment verbindt het leven
van een paar
Op deze blijde dag
vol van vreugdetranen
heel veel liefde en geluk
en een mooie toekomst samen

Vandaag zijn jullie getrouwd
omdat je van elkander houdt
Maar het huwelijk is net als de zee
ook eb en vloed maken jullie mee
Maar als jullie mee stromen met het getij
dan zal jullie huwelijk een zegen zijn voor allebei

Meer huwelijk teksten om te feliciteren

 1. Romantisch:
  • “In de dans van het leven hebben we besloten onze harten te laten samensmelten. Vandaag beloven we elkaar eeuwige liefde en oneindig geluk. Mijn liefde voor jou groeit elke dag, en ik kijk ernaar uit om elk moment van deze reis samen met jou te delen.”
  • “Op deze speciale dag, omringd door liefde en geliefden, zeg ik vol vreugde ‘ja’ tegen de rest van ons leven. Jij bent mijn zonneschijn op regenachtige dagen en mijn rustpunt in woelige tijden. Laten we samen het avontuur van het huwelijk beginnen, hand in hand.”
  • “Liefde is niet slechts een emotie, het is een keuze die we elke dag maken. Vandaag kies ik ervoor om mijn leven met jou te delen, om samen bergen te beklimmen en door dalen te gaan. Ik beloof je trouw te blijven in goede en slechte dagen, in ziekte en gezondheid, voor altijd.”
 2. Humoristisch:
  • “Vandaag neem ik de sprong in het huwelijksbootje. Ik hoorde dat het soms een beetje wiebelig kan zijn, maar met jou aan mijn zijde ben ik er zeker van dat we zelfs de woeste zeeën van het leven aankunnen. Laten we samen lachen, huilen en de afwas doen, want dat is tenslotte waar huwelijk voor staat, toch?”
  • “Ze zeggen dat het huwelijk een verbintenis voor het leven is. Nou, ik hoop dat ze bedoelen dat we minstens zo lang zullen leven als het duurt om de afstandsbediening te vinden. Laten we deze reis beginnen, hopelijk met een goede GPS voor zowel liefde als afstandsbedieningen.”
  • “Ik dacht altijd dat het huwelijk als een sprookje was, maar nu besef ik dat het meer lijkt op een komedie. Met jou als mijn medespeler belooft dit het grappigste avontuur van mijn leven te worden. Laten we samen lachen, liefhebben en alle onhandige momenten omarmen die het leven ons biedt.”
 3. Poëtisch:
  • “Onder de sterren van deze bijzondere nacht, verbinden we onze zielen in een dans van liefde. In de symfonie van het universum klinkt ons huwelijk als een melodie, uniek en onvergetelijk. Laat onze liefde bloeien als een tuin, waar elke bloem een herinnering is aan de tederheid die we delen.”
  • “In de tuin van liefde planten we vandaag de zaden van ons huwelijk. Mogen ze groeien tot sterke bomen, hun takken beschermend uitgespreid. Laat de regenbuien van het leven onze wortels verdiepen en de zonneschijn van geluk onze bladeren doen stralen.”
  • “Jouw liefde is als een gedicht, elk woord zorgvuldig gekozen, elke zin vol betekenis. Laten we samen een verhaal schrijven dat begint op deze pagina van het huwelijk, een verhaal vol passie, begrip en de belofte van een eindeloos hoofdstuk van samenzijn.”
 4. Traditioneel:
  • “Met vreugde in onze harten en getuigen om ons heen, beloven we elkaar trouw. Moge deze ringen symbool staan voor de oneindigheid van onze liefde en de verbondenheid van onze zielen. Laten we samen het pad van het huwelijk bewandelen, in liefde en respect voor elkaar.”
  • “In de aanwezigheid van familie en vrienden, beloven we elkaar lief te hebben en te eren. Moge onze liefde groeien met de jaren, en mogen we altijd de steun vinden in elkaars armen. Met deze geloften en ringen bezegelen we onze toewijding aan elkaar.”
  • “Net zoals de zon elke ochtend opkomt, beloven we elkaar trouw te blijven bij het aanbreken van elke nieuwe dag. Moge onze liefde net zo standvastig zijn als de getijden, en moge ons huwelijk een bron van vreugde en stabiliteit zijn. In voor- en tegenspoed, in rijkdom en armoede, beloof ik mijn leven aan jou.”
 5. Modern:
  • “Vandaag vieren we niet alleen de liefde tussen twee mensen, maar ook de verbondenheid van twee individuen die ervoor kiezen samen te groeien. Laten we onze eigen weg banen, gevuld met respect voor elkaars individualiteit en liefde die groeit door ruimte te geven en samen te zijn.”
  • “In de wereld van hashtags en filters hebben wij onze eigen unieke tag: #EeuwigeLiefde. Laten we samen door de feed van het leven scrollen, elkaars updates liken en altijd op elkaar reageren. Ik beloof je een leven vol likes, shares en hartjes, zowel online als offline.”
  • “Ons huwelijk is geen sprookje, het is een avontuurlijke reis waarbij de kaart soms verloren gaat en de bestemming onzeker is. Maar met jou als mijn co-piloot ben ik klaar voor elke wending. Laten we de moderne wereld verkennen, hand in hand, en onze eigen liefdesgeschiedenis schrijven.”

Hopelijk bieden deze voorbeeldzinnen inspiratie voor huwelijksteksten die passen bij verschillende stijlen en smaken.