Valentijn teksten

14 februari 2024 is de dag van de liefde, oftewel Valentijnsdag. Deze dag staat in teken van je geliefde (valentijn) en je geeft hem of haar extra aandacht in de vorm van kaartjes, cadeautjes of andere verrassingen. Omdat het een speciale dag is wil je natuurlijk een originele valentijnswens hebben die niet standaard is.

Wat is nou een leuke en originele tekst voor Valentijnsdag 2024? Omdat het voor een geliefde is, zijn zelfgemaakte en persoonlijke teksten vaak het beste. Heb je echter moeite om zelf een leuke tekst te verzinnen? Dan heb ik hier een overzicht voor je met spreuken, teksten en gedichten voor Valentijnsdag.

Valentijn teksten

* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz

Bekijk de valentijn teksten en kaartjes >>

 • Lieve valentijn teksten en wensen
 • Meest gekozen valentijn teksten 2024
 • Valentijn kaart teksten

valentijnsdag, valentijn teksten 2019

Teksten en gedichten Valentijnsdag 2024

Ik ben verliefd op je geworden
zonder dat ik het wou
neem me niet kwalijk
dat ik van je hou

Onze eerste kus was in de schuur,
je miste mijn mond en kuste de muur

Lang gewacht, stil gezwegen,
niet gedacht… toch gekregen

Ik zag je, ik wou je,
ik heb je, ik hou je

Spreken is zilver, zwijgen is goud,
daarom zegt je vriendje nooit dat hij van je houdt

Rozen zijn rood, schepen zijn blauw,
Jij bent mijn Valentijn waar ik zo van hou

Vanaf het moment dat ik je zag, dacht ik; jij hoort bij mij
Vanaf toen kwam er iedere dag, steeds een beetje liefde bij

Gek Geboren,
Gek Gebleven,
Gek Op Jou,
Mijn Hele Leven

Duizend sterren in de wereld,
slechts één is er van goud,
duizend jongens op de wereld,
slechts één waar ik van houd

Echte liefde is als een ring….er komt geen einde aan

Liefde moet je tonen en niet geven maar doen

Alles gaat voorbij behalve de liefde

Er zullen veel mensen in en uit je leven wandelen, maar alleen echte vrienden laten voetafdrukken achter in je hart

Niemand is perfect, tot je verliefd op ze wordt…

Liefde is niet te koop, maar toch het kostbaarste dat er is

Geheime liefde Valentijn 2024

Lieve jij
Heel veel Valentijnskusjes
Van mij!

Ik hou van jou
Jij ook van mij?
Zeg het me dan
Met een kusje erbij!

De dag van valentijn
Is het perfecte moment
Nu wil ik eindelijk zeggen
Hoe belangrijk je voor mij bent

Een kus, een kus
Dit is het dus
Eerste liefde, eerste keer
Jou vergeet ik echt niet meer

Al heel lang ben ik verliefd op jou
En wil ik zeggen dat ik van je hou
Ik wil graag samen met je zijn
Misschien op Valentijn?

Zoveel mensen om me heen
Maar voor mij is er maar één
Naar jou kijken vind ik fijn
Zou jij mijn Valentijn willen zijn?

Meer Valentijnsdag teksten

 1. “In de tuin van liefde bloeien onze harten als prachtige bloemen, elk moment dat we delen voegt een nieuw blaadje toe aan dit groeiende boeket van geluk. Gelukkige Valentijnsdag, mijn liefste!”
 2. “Jouw glimlach is als een zonnestraal die mijn donkerste dagen verlicht. Op deze Valentijnsdag, wil ik je bedanken voor de warmte die je in mijn leven brengt. Je bent mijn zonneschijn en ik hou van je met heel mijn hart.”
 3. “In de symfonie van het leven, speel jij de mooiste melodie. Je bent de noot die mijn hartslag versnelt en mijn ziel laat dansen. Gelukkige Valentijnsdag aan mijn muzikale metgezel!”
 4. “Liefde is als een kunstwerk, en jij bent mijn meesterwerk. Elke penseelstreek van genegenheid die je toevoegt aan ons canvas van samenzijn, maakt ons verhaal kleurrijker en mooier. Ik hou van de kunst van ons liefdesverhaal.”
 5. “Soms zijn het de kleine momenten die de grootste betekenis hebben. Van hand in hand wandelen tot de stille blikken die meer zeggen dan woorden. Op Valentijnsdag vier ik niet alleen de liefde, maar ook al die kostbare momenten die we hebben gedeeld.”
 6. “Net zoals de sterren aan de hemel schitteren, schitter jij in mijn hart. Op Valentijnsdag vier ik niet alleen de liefde die we delen, maar ook de magie die je in mijn leven hebt gebracht. Je bent mijn fonkelende ster, mijn liefste.”
 7. “Liefde is als een avontuurlijke reis, en ik ben dankbaar dat ik die met jou mag maken. Elke bocht in de weg brengt ons dichter bij elkaar, en elke hindernis overwinnen we samen. Gelukkige Valentijnsdag aan mijn favoriete reisgenoot!”
 8. “In de tuin van ons hart groeien de bloemen van passie en tederheid. Jij bent de tuinman die deze liefdevolle bloemen verzorgt en laat bloeien. Op Valentijnsdag vier ik niet alleen de liefde, maar ook de groei en bloei van onze relatie.”
 9. “Liefde is als een gedicht, en jij bent de woorden die mijn hart laten rijmen. Elk vers vertelt het verhaal van onze liefde, en op Valentijnsdag schrijf ik met vreugde de volgende pagina van ons romantische gedicht.”
 10. “Jouw liefde is als een warm deken op een koude winterdag, omhullend en geruststellend. Op Valentijnsdag wil ik je laten weten hoe dankbaar ik ben voor de warmte en liefde die je in mijn leven brengt. Je bent mijn knusse haven.”
 11. “Net zoals een zonsondergang de hemel schildert met warme tinten, zo kleurt jouw liefde mijn wereld. Op deze Valentijnsdag bewonder ik niet alleen de schoonheid van de zonsondergang, maar ook de schoonheid van jouw liefdevolle ziel.”
 12. “Liefde is als een sprookje, en jij bent mijn betoverende prins of prinses. Samen hebben we ons eigen sprookje geschreven, vol avontuur, liefde en geluk. Op Valentijnsdag vier ik het wonder van ons sprookjesachtige liefdesverhaal.”
 13. “Elke dag met jou voelt als een feest, en op Valentijnsdag wil ik een extra toast uitbrengen op onze liefde. Je bent mijn favoriete reden om te vieren, mijn liefste.”
 14. “In de dans van het leven ben jij mijn favoriete danspartner. Samen bewegen we synchroon op het ritme van liefde, en elke stap brengt ons dichter bij elkaar. Gelukkige Valentijnsdag aan mijn dansende metgezel!”
 15. “Liefde is als een geheime tuin, en jij bent mijn toegangspoort tot dat magische rijk. Op Valentijnsdag vier ik niet alleen onze liefde, maar ook de ontdekkingsreis die we samen maken in deze betoverende tuin van genegenheid.”
 16. “In de bibliotheek van het leven is ons liefdesverhaal het mooiste hoofdstuk. Op Valentijnsdag lees ik dit hoofdstuk opnieuw en besef ik hoe gelukkig ik ben met jou als mijn medeauteur. Je bent het verhaal van mijn hart.”
 17. “Als liefde een melodie was, dan zou ons lied de zoetste serenade zijn. Op Valentijnsdag zing ik vol vreugde ons lied van liefde, en ik hoop dat het de deuntjes van geluk in je hart brengt, mijn liefste.”
 18. “Net zoals de maan het donkerste uur verlicht, verlicht jij mijn donkere dagen met jouw liefde. Op Valentijnsdag sta ik stil bij de helderheid die je in mijn leven hebt gebracht. Je bent mijn lichtpuntje.”
 19. “Liefde is als een puzzel, en jij bent het ontbrekende stukje dat mijn leven compleet maakt. Op Valentijnsdag vier ik niet alleen de liefde, maar ook de perfecte pasvorm die we samen vormen. Je bent mijn ontbrekende puzzelstukje.”
 20. “In de dans van liefde zijn onze harten de dansers, bewegend op de melodie van genegenheid. Op Valentijnsdag wil ik dansen met jou, mijn liefste, en de liefdevolle stappen zetten die ons nog dichter bij elkaar brengen.”
 21. “Als liefde een kunstwerk was, dan zou ons samenzijn het meesterwerk zijn dat alle galerijen siert. Op Valentijnsdag bewonder ik niet alleen de kunst van liefde, maar ook de kunstenaar die mijn hart heeft veroverd. Je bent mijn meesterwerk, mijn liefste.”